Begynn med å røre smør, sukker og salt til det blir lyst og luftig.
Varm melk og kesam til det blir lunkent. Hell blandingen over gjæren som er smuldret i en bakebolle. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett et par spiseskjeer av den løse smørblandingen. Bland kardemomme og safran i melken. Bland inn ca. 12 dl av hvetemelet og arbeid raskt sammen til en løs deig. Dekk med håndkle og la deigen heve i ca. 30 minutter.
Tilsett resten av smøret og resten av hvetemelet og arbeid til en smidig og blank deig. Form deigen til lengder, som skjæres i mindre biter. Trill ut og form til lussekatter.
Legg bollene på bakepapir på steikeplate og trykk ned rosiner. Form f.eks. til et juletre. Sett bollene til heving i ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg.
Stek bollene midt i ovnen ved 225° ca. 7 minutter. Avkjøl på rist.