Lussekake i langpanne
Lussekake i langpanne
DEILIG, RASK OG GLUTENFRI: Denne langpannekaka har den gode safransmaken, men er mye mindre arbeid å lage.
Foto: All Over PressSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200 grader. Kle en liten langpanne, cirka 22 ganger 32 cm med bakepapir.
Smelt smøret og sett til side til avkjøling.
Ha eggehvitene i en ren bolle. Pisk til hvitt skum.
Tilsett 2 dl sukker, litt av gangen, under fortsatt pisking til massen er blank og stiv.
Ha i 0,5 gram safran og 3 dl mandelmel i deigen.
Sikt i melet og rør forsiktig deigen sammen. Til slutt har du i det avkjølte smøret og blander til en glatt deig.
Fordel i formen og stek midt i ovnen i 20-25 minutter, eller til kaken kjennes tørr med en kakenål.
La kaken avkjøles i formen. Stikk deretter ut små hjerter, cirka fem cm brede.
Rør sammen ingrediensene til frsotingen. Sprøyt eller fordel over kakene. Strø gjerne noen safrantråder over kaken ved servering.
DEILIG, RASK OG GLUTENFRI: Denne langpannekaka har den gode safransmaken, men er mye mindre arbeid å lage.
Foto: All Over Press