nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
7t 50min
Lyst brød med rugsurdeig
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
7t 50min
Lyst brød med rugsurdeig
Et sjenerøst lyst surdeigsbrød i fransk stil. Det er laget på rugsurdeig, men er fortsatt lyst. En liten mengde gjær hjelper deigen til å heve, men vil du eksperimentere går det absolutt bra å bruke bare surdeig.
Fordeigen skal heve i fem - seks timer eller over natten.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk sammen fordeigen i en stor bolle, dekk med plast, og la den stå i 5–6 timer eller over natten.
Bland i saltet og resten av melet i fordeigen, og elt sammen til en deig. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve
i ca. 2 timer.Sett ovnen på 275°. Ta deigen opp på melet bakebord. Del og form til to runde brød med lett hånd og en deigskrape. Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, og stek dem direkte på nederste rille i ovnen i 10 minutter. Senk varmen til 200°, og stek ytterligere i 30 minutter.
La brødene avkjøles på rist. Frys inn alt brødet som ikke blir spist samme dag.