nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min
Mandelkake med rabarbra
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min
Mandelkake med rabarbra
Mandelkake med rabarbra er lettvint å bake. Det er greit å bruke kransekakemasse som kakebunn.Server med pisket krem, vanilje kesam og friske bringebær.
Oppskriften er til cirka seks kakestykker.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rens og skjær rabarbraen i cirka ti cm store biter. Legg dem i en ildfast form. Kok opp sukker og vann. Hell laken over rabarbraen og sett formen i ovnen ved 150º i cirka 15 minutter. (Du kan også koke rabarbra forsiktig i en kjele i sukkerlaken i stedet for i ovn).
Riv kransekakemassen grovt. Bland kransekakemasse og smør. Visp i eggene, ett av gangen og bland godt. Fordel deigen i en ildfast form, ca. 15 cm x 20 cm. Løft rabarbraen opp av laken og fordel den jevnt over deigen i formen.
Sett opp varmen til 200°. Stek kaken i midtre del av ovnen i cirka 25 minutter.
Server kaken lunken med lett vispet krem og noen bringebær.