Mandelkake med rabarbra
Mandelkake med rabarbra Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Mandelkake med rabarbra

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Mandelkake med rabarbra

Lettvint mandelkake med rabarbra. Den syrlige rabarbraen er knallgod i bakeverk. Server med pisket krem, vanilje kesam og friske bringebær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.2 (2 stemmer)
Mandelkake med rabarbra er lettvint å bake. Det er greit å bruke kransekakemasse som kakebunn.Server med pisket krem, vanilje kesam og friske bringebær.  Oppskriften er til cirka seks kakestykker. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Mandelbunn

130g
3stk

Tilbehør

0.5stk
Kremfløte(vispet)
0.5stk
Kesam(vanilje)
1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Rens og skjær rabarbraen i cirka ti cm store biter. Legg dem i en ildfast form. Kok opp sukker og vann. Hell laken over rabarbraen og sett formen i ovnen ved 150º i cirka 15 minutter. (Du kan også koke rabarbra forsiktig i en kjele i sukkerlaken i stedet for i ovn).

  2. Riv kransekakemassen grovt. Bland kransekakemasse og smør. Visp i eggene, ett av gangen og bland godt. Fordel deigen i en ildfast form, ca. 15 cm x 20 cm. Løft rabarbraen opp av laken og fordel den jevnt over deigen i formen.

  3. Sett opp varmen til 200°. Stek kaken i midtre del av ovnen i cirka 25 minutter.

  4. Server kaken lunken med lett vispet krem og noen bringebær.

Lettvint mandelkake med rabarbra. Den syrlige rabarbraen er knallgod i bakeverk. Server med pisket krem, vanilje kesam og friske bringebær. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN