Marengsrull med frukt og sitrontrøffel
Marengsrull med frukt og sitrontrøffel
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175˚.
Pisk eggehvitene til stivt skum med rene redskaper. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at skummet renner ut!
Mål opp ¼ av sukkeret og sett det til siden. Tilsett resten av sukkeret, litt om gangen, og pisk til en blank og stiv marengs. Bland sammen mandelmel, maisenna og resten av sukkeret. Vend det forsiktig inn i marengsen.
Fordel røren jevnt utover på en stekeplate med bakepapir, ca. 30 x 30 cm. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 25 minutter til overflaten er tørr og sprø, men fortsatt litt myk i bunnen. Dra bakepapiret med kaken av platen over på rist. Avkjøl.
Hakk sjokoladen. Mål opp fløte i en kjele og rør i sitronskallet. Kok raskt opp og ta kjelen av varmen. Tilsett sjokoladehakket og rør til det smelter.
Vend marengsbunnen opp og på et bakepapir. Dra bort bakepapiret som bunnen er stekt på. Fordel halvparten av trøffelen jevnt over flaten.
Pisk fløten til krem og fordel den over bunnen. Skjær frukt i mindre biter og legg i en bolle. Del pasjonsfruktene i to og ta ut innmaten. Mos det gjennom en sil ved hjelp av baksiden på en skje. Hell saften over fruktbitene.
Strø frukten over kremen på bunnen. Rull sammen ved hjelp av papiret. Drypp over resten av trøffelen og finrevet sitronskall. Server straks.