Marshmallowsbrownie med sjokolade og karamell
Marshmallowsbrownie med sjokolade og karamell
DETTE TRENGER DU
PERSONERKakebunn
SLIK GJØR DU
Karamell kan jeg snakke om i evigheter. Spesielt salt karamell. Jeg kan spise det rett fra krukken med en skje. Og det geniale med karamell er at den kan brukes til alt mulig. Jeg kan sikkert ha karamell på alt jeg spiser.. eller kanskje ikke, hehe. Men, alt søtt hvert fall. Så godt, og egentlig så enkelt. Du må bare følge oppskriften så skal alle få det til. Det er virkelig ikke vanskelig.
Jeg har laget en video som du kan se på instagram-kontoen min: idagranjansen
Det er alltid litt lettere å se en video av hvordan ting blir laget enn kun å lese en oppskrift.
Her er noen av dessertene, kakene osv du kan ha karamell på: Iskrem, pannekaker, kaker, eplekaker, eplepai, brownies, ostekake og masse mer. Det som er helt genialt om du vil lage en kjapp dessert som alle kommer til å digge er å kjøpe en god iskrem, lage karamell og servere hakkete nøtter til. Superlett, raskt og veldig godt. Alltid en vinner i mine øyne!! Karamellen kan også oppbevares i en tett beholder i mange dager i kjøleskapet.
Det aller første du kan gjøre er å lage karamell. Når du har laget den så setter du den til side.
Forvarm ovnen til 175 grader. Kle en 20 cm rund springform med bakepapir. Smelt smør i en liten kjele og tilsett hakket sjokolade. Rør til alt er smeltet. I en kjøkkenmaskinbolle med ballongvisp så visper du sammen egg og sukker (du kan gjøre det for hånd også). Du skal ikke vispe til eggedosis, bare til det har blandet seg godt, ca. 1 minutt. Hell i sjokoladeblandingen sammen med mel, kakaopulver og salt. Visp til alt er blandet. Hell røren i formen og stek i 17-20 minutter. Ta brownien ut og sett den på en rist. Hell karamellen som du laget først over, men la det være igjen 1/4 til å helle over til slutt..
Legg så mange marshmallows du klarer, tett i tett, over kaken og karamellen. Sett ovnen på grillfunksjon og sett kaken inn. Følg godt med så ikke marshmallowsen brenner seg. Ta kaken ut når marshmallowsen har blitt gyldenbrun. Avkjøl.
Nå kan du lage sjokoladesausen eller “ganache” som det så fint heter.
Varm opp fløten til kokepunktet. Når fløten er varm hell den over hakket sjokolade og rør til du har en blank ganache. Dryss ganachen over kaken. Dryss også resten av karamellen over.