![Medaljekake Oppskrift](https://www.oppskrift.no/bilder/c/xl/1/21340bfe-medaljekake.jpg)
Medaljekake
Medaljekake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør smør og sukker godt sammen. Tilsett eggene ett i gangen og rør deigen godt mellom hver gang. Bland mel, bakepulver, kakao og vaniljesukker og rør det i deigen vekselvis med melken.
Hell deigen i en stor langpanne, ca. 25 x 30 cm, som er dekket med bakepapir. Stek kaken i nedre del av ovnen 180° i 30–40 minutter.
Rør sammen melis, kakao og vann til glasur. Rør smøret godt, gjerne med mikser. Hell glasuren i smøret litt etter litt og rør godt slik at det blir en glatt smørkrem.
Del kaken i to i høyden og dekk kaken med smørkremen og skjær i biter. Eller smør all kremen oppå og skjær i biter.
Kaken kan også fylles og pyntes med 3 dl pisket kremfløte. Smak kremen til med lønnesirup og dekk kaken med kremen.
Skjær kaken i biter. Lag spor i kremen med fingrene slik at det ser ut som skispor. Du kan også skjære kaken i biter og dele dem i to. Fyll krem mellom lagene også.
Pynt gjerne kakebitene med sølvkuler.