Medaljekake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Medaljekake

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Medaljekake

God sjokoladekake som serverer mange. Toppet med kjempegod ostekrem. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Her er kaken du kan servere til mange. Du kan også fylle og pynte kaken med ­pisket krem som er smakt til med lønnesirup.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Smørkrem

130g
3ss
Vann(kokende)
250g
Smør(mykt )

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsett eggene ett i gangen og rør deigen godt mellom hver gang. Bland mel, bakepulver, kakao og vaniljesukker og rør det i deigen vekselvis med melken.

  2. Hell deigen i en stor langpanne, ca. 25 x 30 cm, som er dekket med bakepapir. Stek kaken i nedre del av ovnen 180° i 30–40 minutter.

  3. Rør sammen melis, kakao og vann til glasur. Rør smøret godt, gjerne med mikser. Hell glasuren i smøret litt etter litt og rør godt slik at det blir en glatt smørkrem.

  4. Del kaken i to i høyden og dekk kaken med smørkremen og skjær i biter. Eller smør all kremen oppå og skjær i biter.

  5. Kaken kan også fylles og pyntes med 3 dl pisket kremfløte. Smak kremen til med lønnesirup og dekk  kaken med kremen.

  6. Skjær kaken i biter. Lag spor i kremen med fingrene slik at det ser ut som skispor. Du kan også skjære kaken i biter og dele dem i to. Fyll krem mellom lagene også.

  7. Pynt gjerne kakebitene med sølvkuler.

God sjokoladekake som serverer mange. Toppet med kjempegod ostekrem. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN