Melkesjokolademousse med karamell Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t

Melkesjokolademousse med karamell

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t

Melkesjokolademousse med karamell

Deilig dessert med sjokolade og karamell. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.2 (122 stemmer)
Med karamell i bunnen av glasset er desserten spennende å spise og des­serten får en mild smak av sjokolade.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rist mandlene gylne i tørr stekepanne og avkjøl.

    Ha alle ingrediensene til karamellen i en kjele. Kok forsiktig i ca. 30 minutter. Hell noen cm av karamellen i porsjonsglass eller skåler. La det avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.

    Smelt sjokoladen i vannbad eller mikroovnen. Pisk fløten til krem. Rør eggeplommene i kremen.

    Rør til slutt i sjokoladen. La sjokoladeblandingen avkjøles i kjøleskapet i ca. 1 time, før den fordeles over karamellen i glassene. Sett glassene kjølig.

    Strø over mandelflak ved servering.

Deilig dessert med sjokolade og karamell. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.2 (122 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN