Melkesjokolademousse med karamell
Melkesjokolademousse med karamell Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t

Melkesjokolademousse med karamell

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t

Melkesjokolademousse med karamell

Deilig dessert med sjokolade og karamell. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.2 (104 stemmer)
Med karamell i bunnen av glasset er desserten spennende å spise og des­serten får en mild smak av sjokolade.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rist mandlene gylne i tørr stekepanne og avkjøl.

    Ha alle ingrediensene til karamellen i en kjele. Kok forsiktig i ca. 30 minutter. Hell noen cm av karamellen i porsjonsglass eller skåler. La det avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.

    Smelt sjokoladen i vannbad eller mikroovnen. Pisk fløten til krem. Rør eggeplommene i kremen.

    Rør til slutt i sjokoladen. La sjokoladeblandingen avkjøles i kjøleskapet i ca. 1 time, før den fordeles over karamellen i glassene. Sett glassene kjølig.

    Strø over mandelflak ved servering.

Deilig dessert med sjokolade og karamell. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.2 (104 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN