
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t
Melkesjokolademousse med karamell
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t
Melkesjokolademousse med karamell
Med karamell i bunnen av glasset er desserten spennende å spise og desserten får en mild smak av sjokolade.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rist mandlene gylne i tørr stekepanne og avkjøl.
Ha alle ingrediensene til karamellen i en kjele. Kok forsiktig i ca. 30 minutter. Hell noen cm av karamellen i porsjonsglass eller skåler. La det avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.
Smelt sjokoladen i vannbad eller mikroovnen. Pisk fløten til krem. Rør eggeplommene i kremen.
Rør til slutt i sjokoladen. La sjokoladeblandingen avkjøles i kjøleskapet i ca. 1 time, før den fordeles over karamellen i glassene. Sett glassene kjølig.
Strø over mandelflak ved servering.