Mokkasnipper Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
55min

Mokkasnipper

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
55min

Mokkasnipper

Smakfulle mokkasnipper med mokkakrem av smør, melis, kakao og kaffe. Pynt med mokkabønner før servering. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Herlig mørk kake med kaffesmak. Ikke skjær for store biter av kaken når den skal serveres. Oppskriften er til cirka 25 mokkasnipper. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret og avkjøl. Bland inn pulverkaffe rørt ut i melk. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, kakao og vaniljesukker. Rør det forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med smørblandingen. Fordel røren jevnt i en langpanne ca. 25x30 cm kledd med bakepapir.

  2. Stek kaken midt i ovnen ved 200° i cirka 20 minutter.

  3. Smelt smøret til mokkakremen og avkjøl. Bland melis, kakao og vaniljesukker og rør inn smør og eggeplomme. Tilsett kaffe, litt av gangen mens du rører godt. Avkjøl kremen til den blir tykk og fin og smøre på kaken.

  4. Fordel kremen på kaken og sett den kaldt til kremen har stivnet. Del kaken i to og legg de to delene oppå hverandre slik at det blir krem i midten og på toppen.

  5. Del kaken i biter og pynt dem med mokkabønner.

Smakfulle mokkasnipper med mokkakrem av smør, melis, kakao og kaffe. Pynt med mokkabønner før servering. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN