Muslibiter med speltmel
Muslibiter med speltmel Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
24t

Muslibiter med speltmel

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
24t

Muslibiter med speltmel

Sett stekeplaten inn i ovnen når den varmes opp. Legg så de utbakte rundstykkene på platen. Da hever baksten godt og blir luftig under stekingen! Foto: Ulf Svensson

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Spelt er en gammel hvetesort med gode helsemessige egenskaper.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Melk(kald)
3dl
Vann(kaldt)
2ts
1dl
Müsli(+3 ss å strø over brødene)

SLIK GJØR DU

  1. Bland gjær, melk, vann, honning, olje og salt i en kjøkkenmaskin. Bland i spelt og musli. Arbeid inn hvetemelet, litt av gangen. Arbeid deigen i 5–10 minutter. Legg plast over deigen og sett i kjøleskapet natten over.

  2. Ta deigen opp på melet bakebord og del i to biter. Form til lengder. Ikke kna, men form deigen forsiktig.

  3. Skjær hver lengde opp i 10–12 biter. Legg på plate med bake­papir og sett til etterheving i 40–50 minutter.

  4. Sett ovnen på 225°. Stek bitene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Sett stekeplaten inn i ovnen når den varmes opp. Legg så de utbakte rundstykkene på platen. Da hever baksten godt og blir luftig under stekingen! Foto: Ulf Svensson

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN