Nøttekake med bringebærmousse Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
3t 30min

Nøttekake med bringebærmousse

nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
3t 30min

Nøttekake med bringebærmousse

Kaken kan gjerne stå til neste dag. Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.3 (6 stemmer)
Herlige seige nøttebunner og frisk bringebærmousse er en fristende kombinasjon. En festkake som vil overraske.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

4stk
Gelatin(plater)
0.5dl
Bringebærsaft(eller annen rød saft, uspedd)
2dl
Yoghurt(gresk)
150g
Nougat(kjøleskapskald)

SLIK GJØR DU

  1. Hakk nøttene fint. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker, litt av gangen, under fortsatt pisking. Bland i mel og nøtter.

  2. Tegn 2 sirkler på bakepapir etter mal av formen (24 cm i diameter). Fordel deigen på sirklene og stek midt i ovnen ved 175° i ca. 12 minutter.

  3. Legg gelatinplater i kaldt vann i minst 5 minutter. Varm opp saften i en kjele. Klem vannet av gelatinplatene, legg dem i saften og rør om til gelatinen er oppløst. Avkjøl til saften begynner å tykne litt.

  4. Pisk kremen og yoghurt hver for seg. Rør først moste bringebær i gelatinløsningen, så yoghurt, krem og til slutt revet nougat. Bland lett sammen til en mousse.

  5. Legg første bunnen i formen og fordel bringebærkremen over. Legg så på neste bunn. Sett formen i kjøleskapet i 2–3 timer til den har stivnet.

  6. Løsne kaken fra formen og legg over på fat. Pynt med bringebær. Smelt sjokolade og fordel over kaken. Melisdryss og sitronmelisse kan du pynte med.

Kaken kan gjerne stå til neste dag. Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.3 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN