Nøttekake med bringebærmousse
Nøttekake med bringebærmousse
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Hakk nøttene fint. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker, litt av gangen, under fortsatt pisking. Bland i mel og nøtter.
Tegn 2 sirkler på bakepapir etter mal av formen (24 cm i diameter). Fordel deigen på sirklene og stek midt i ovnen ved 175° i ca. 12 minutter.
Legg gelatinplater i kaldt vann i minst 5 minutter. Varm opp saften i en kjele. Klem vannet av gelatinplatene, legg dem i saften og rør om til gelatinen er oppløst. Avkjøl til saften begynner å tykne litt.
Pisk kremen og yoghurt hver for seg. Rør først moste bringebær i gelatinløsningen, så yoghurt, krem og til slutt revet nougat. Bland lett sammen til en mousse.
Legg første bunnen i formen og fordel bringebærkremen over. Legg så på neste bunn. Sett formen i kjøleskapet i 2–3 timer til den har stivnet.
Løsne kaken fra formen og legg over på fat. Pynt med bringebær. Smelt sjokolade og fordel over kaken. Melisdryss og sitronmelisse kan du pynte med.