Ostefletteloff i form
Ostefletteloff i form
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken, la blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør ut gjæren. Ha i salt og rør i mel til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.
La deigen heve på lunt sted under plast til dobbel størrelse i cirka 45 minutter.
Ha deigen på bakebordet og elt inn den revne osten. Elt deigen lett og del den i to. Del hver av delene igjen i tre. Trill til pølser og lag fletter av deigen. Legg dem i smurt form, cirka 1 ½ liter. Hev brødet tildekket på et lunt sted i cirka 20 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og dryss eventuelt på litt revet ost og frø; sesam-, valmue- eller gresskar. Stek brødet på rist på nederste rille i ovnen ved 200° i cirka 20 minutter.
Avkjøl på rist. Brødet egner seg til frysing.