Ostefletteloff i form Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 40min

Ostefletteloff i form

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 40min

Ostefletteloff i form

Tilsett ost i fletteloff for ekstra god smak. Server ostefletteloff nystekt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Ost setter deilig smak på brødet. Bak osteloffen i god tid på forhånd og frys den ned. Tin loffen og varm den forsiktig i ovnen før servering, så smaker den som nystekt. Oppskriften er til to loff. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken, la blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør ut gjæren. Ha i salt og rør i mel til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.

  2. La deigen heve på lunt sted under plast til dobbel størrelse i cirka 45 minutter. 

  3. Ha deigen på bakebordet og elt inn den revne osten. Elt deigen lett og del den i to. Del hver av delene igjen i tre. Trill til pølser og lag fletter av deigen. Legg dem i smurt form, cirka 1 ½ liter. Hev brødet tildekket på et lunt sted i cirka 20 minutter.

  4. Pensle med sammenvispet egg og dryss eventuelt på litt revet ost og frø; sesam-, valmue- eller gresskar. Stek brødet på rist på nederste rille i ovnen ved 200° i cirka 20 minutter.

  5. Avkjøl på rist. Brødet egner seg til frysing.

Tilsett ost i fletteloff for ekstra god smak. Server ostefletteloff nystekt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN