Ostekake med bærtopp Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min

Ostekake med bærtopp

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min

Ostekake med bærtopp

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Fristende kake med lekkert gelélokk. Enkel å lage når du bruker ferdig gelé.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

Fyll

2stk
Gelatin(2 stk. plater)

Oppå kaka

5dl
Gelatin(Ferdig gelé)
5dl
Bringebær(eller andre bær)

SLIK GJØR DU

  1. Knus kjeksene, smelt smør og bland det med kjekssmulene. Trykk smuleblandningen ut i bunnen av en form med
    avtakbar kant ca. 22–24 cm i diameter.

    Legg gelatin til bløt i kaldt vann. Kok opp 1 dl crème fraîche med sukkeret og la det koke i ½ minutt. Ta gelatinen
    opp og klem ut vannet. Ha den i den kokende crème fraîcheblandingen.

    Bland i resten av crème fraîche og kesam. Legg fyllet utover bunnen. Sett kaken i kjøleskap for å stivne. Ha den ferdige geleen i en kjele og smelt den.

    Legg bærene oppå fyllet. Fordel den smeltede geleen over og la den stivne før den serveres.

    Oppbevar kaken i kjøleskap.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN