nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min
Ostekake med bærtopp
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min
Ostekake med bærtopp
Fristende kake med lekkert gelélokk. Enkel å lage når du bruker ferdig gelé.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Knus kjeksene, smelt smør og bland det med kjekssmulene. Trykk smuleblandningen ut i bunnen av en form med
avtakbar kant ca. 22–24 cm i diameter.
Legg gelatin til bløt i kaldt vann. Kok opp 1 dl crème fraîche med sukkeret og la det koke i ½ minutt. Ta gelatinen
opp og klem ut vannet. Ha den i den kokende crème fraîcheblandingen.
Bland i resten av crème fraîche og kesam. Legg fyllet utover bunnen. Sett kaken i kjøleskap for å stivne. Ha den ferdige geleen i en kjele og smelt den.
Legg bærene oppå fyllet. Fordel den smeltede geleen over og la den stivne før den serveres.
Oppbevar kaken i kjøleskap.