Ostekake med hvit sjokolade og sitron Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Ostekake med hvit sjokolade og sitron

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Ostekake med hvit sjokolade og sitron

Smakfull ostekake med fyll av hvit sjokolade, crème fraîche og sitron. Pynt med hvit sjokolade, ferske bringebær og sitron. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Ostekake med frisk sitronsmak og deilig sødme fra den hvite sjokoladen. Du kan bruke glutenfri kjeks.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Knus kjeksene i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret og tilsett. Kjør ytterligere en kort stund til en grynete masse.

  2. Trykk smulene jevnt ut i en avlang paiform, ca. 12 x 35 cm. Formen må gjerne ha en bunn som kan tas ut.

  3. Forstek paiskallet på nederste rille i ovnen i 8–10 minutter. Ta formen ut og senk varmen til 175°.

  4. Bryt sjokoladen i mindre biter og smelt over varmt vannbad eller på lav effekt i mikroovnen. Rør om til en glatt konsistens.

  5. Rør sammen crème fraîche, sukker og egg. Vask sitronene godt og riv skallet. Press ut saften og tilsett i deigen sammen med skallet. Tilsett den smeltete sjokoladen og rør til en glatt konsistens.

  6. Hell sjokoladerøren i formen og stek i nederste delen av ovnen i ytterligere ca. 25 minutter. Fyllet bør være litt kremaktig i midten når kaken tas ut av ovnen. Den stivner ytterligere når den avkjøles.

  7. Bryt den hvite sjokoladen i mindre biter og smelt over varmt vannbad eller på lav effekt i mikroovnen. Rør om til alt er glatt. Fyll den smeltede sjokoladen i en engangs sprøytepose. Sprøyt ut figurer på matpapir. La det stivne og løsne forsiktig fra papiret.

  8. Ta den kalde kaken ut av formen og pynt med friske bringebær, tynne strimler sitronskall og sjokoladedekorasjonene. Sikt til slutt over melis.

Smakfull ostekake med fyll av hvit sjokolade, crème fraîche og sitron. Pynt med hvit sjokolade, ferske bringebær og sitron. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN