Ostekake med lemoncurd
Ostekake med lemoncurd Oppskrift
nivå
Middels
totalt
3t

Ostekake med lemoncurd

nivå
Middels
totalt
3t

Ostekake med lemoncurd

Frisk ostekake med kremet fyll og lemon curd topping. Pynt med friske bringebær så får du en kake alle liker. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Denne ostekaken er dekket med lemon curd, som er et sitronsmør. Lemon curd kjøper du ferdig på glass i butikken.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

2dl
Matyoghurt(eller tyrkisk yoghurt)
1dl
Melis(smak til)
1stk
Sitron(revet skall og saft)

Pynt

1ss
Sitron(revet skall)

Bunn

15stk
Digestive(cirka 200 g)
100g
Smør(smeltet)

SLIK GJØR DU

  1. Knus kjeksen i en food processor og tilsett smøret. Kjør til alt er blandet. Fordel massen i en form med løs kant, og legg gjerne bakepapir i bunnen. La dette stå kaldt.

  2. Legg gelatinplater i kaldt vann i minst 7 minutter. Pisk sammen ost, yoghurt og melis. Tilsett sitronskallet.

  3. Ta gelatinplatene opp og smelt i sitronsaften. Avkjøl til en tyktflytende konsistens. Bland den ikke altfor kalde ostemassen med gelatinoppløsningen. Hell alt i en form, ca. 24 cm. Sett kaken kaldt for å stivne i kjøleskap minst 2 timer.

  4. Fordel et tynt lag lemon curd over kaken ved servering og pynt med bær, revet sitronskall og sitron-melisse.

Frisk ostekake med kremet fyll og lemon curd topping. Pynt med friske bringebær så får du en kake alle liker. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN