Ostepiroger
Ostepiroger
FINGERMAT: Små fylte piroger med ost og skinke.
Foto: Opplysningskontoret for brød og kornInneholder
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm opp melken til 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i den lunkne melken. Tilsett olje, salt, sukker og det meste av hvetemelet. Hold av litt mel til utbaking. Elt deigen til en jevn og smidig deig. Dekk bakebollen med plast, og la den heve på et lunt sted i ca. en halv time.
Bland sammen skinkebitene, revet ost, oregano og eventuelt tomatsaus.
Del deigen i 20 like deler. Kjevle eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden, og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk pirogen sammen med en gaffel. Pensle pirogene med sammenpisket egg.
Stek pirogene midt i ovnen ved 220 °C i 12—15 minutter. Serveres nystekte.
Pirogene kan også lages med ferdig butterdeig.
FINGERMAT: Små fylte piroger med ost og skinke.
Foto: Opplysningskontoret for brød og korn