Pannekaker
Pannekaker Oppskrift
nivå
Lett
totalt
40min

Pannekaker

nivå
Lett
totalt
40min

Pannekaker

Foto: matprat.no

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (59 stemmer)
Pannekaker er middagsfavoritt nummer én i de fleste barnefamilier. Pannekaker kan serveres til middag med blåbærsyltetøy, stekt flesk eller en stuing. Like godt smaker det med varme pannekaker med sukker, is eller flamberte pannekaker til dessert.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
3dl
Hvetemel(eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel)
0.5ts
2ss
Margarin(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La røren svelle i ca. ½ time.

  2. Smelt maragin i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.

  3. Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.

Foto: matprat.no

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (59 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN