Pinnekjøtt i trykkoker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
3t 40min

Pinnekjøtt i trykkoker

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
3t 40min

Pinnekjøtt i trykkoker

FERDIG PÅ 40 MINUTTER: I trykkokeren blir pinnekjøttet ferdig på 40 minutter.

Foto: Magnus Wintersborg

Vurdering

3 (1138 stemmer)
I trykkokeren blir pinnekjøttet ferdig på under en tredjedel av tiden. I tillegg holder det bedre på aromaen, og det ser penere ut. Beregn cirka 400 gram per person.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i cirka 30 timer. Skift gjerne vann to- tre ganger.

  2. Ha en damprist i trykkokeren og ha kjøttet oppi.

  3. Hell over vannet og ha på lokket. Kok opp til du har fullt trykk i trykkokeren, og reduser varmen til cirka halvparten slik at du opprettholder trykket.

  4. La det koke i 40 minutter.

  5. Slipp ut trykket av trykkokeren og ta ut risten med kjøttet. La det få renne godt av seg.

  6. Hobbykokkens tips: Avslutt kjøttet i ovnen under grillelement på full effekt i cirka fem minutter.

FERDIG PÅ 40 MINUTTER: I trykkokeren blir pinnekjøttet ferdig på 40 minutter.

Foto: Magnus Wintersborg

Vurdering

3 (1138 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN