nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
3t 40min
Pinnekjøtt i trykkoker
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
3t 40min
Pinnekjøtt i trykkoker
FERDIG PÅ 40 MINUTTER: I trykkokeren blir pinnekjøttet ferdig på 40 minutter.
Foto: Magnus WintersborgVurdering
3 (1152 stemmer)
I trykkokeren blir pinnekjøttet ferdig på under en tredjedel av tiden. I tillegg holder det bedre på aromaen, og det ser penere ut.
Beregn cirka 400 gram per person.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1.5kg
0.5l
SLIK GJØR DU
Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i cirka 30 timer. Skift gjerne vann to- tre ganger.
Ha en damprist i trykkokeren og ha kjøttet oppi.
Hell over vannet og ha på lokket. Kok opp til du har fullt trykk i trykkokeren, og reduser varmen til cirka halvparten slik at du opprettholder trykket.
La det koke i 40 minutter.
Slipp ut trykket av trykkokeren og ta ut risten med kjøttet. La det få renne godt av seg.
Hobbykokkens tips: Avslutt kjøttet i ovnen under grillelement på full effekt i cirka fem minutter.
FERDIG PÅ 40 MINUTTER: I trykkokeren blir pinnekjøttet ferdig på 40 minutter.
Foto: Magnus WintersborgVurdering
3 (1152 stemmer)