nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min
Ribbesandwich med fiken og brente mandler
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min
Ribbesandwich med fiken og brente mandler
JUL I MUNNEN: Blåmuggost, fiken, brente mandler og ribbesandwich. Perfekt oppskrift på julekos!
Foto: matprat.noEndelig er det jul igjen! Denne ribbesandwichen er fantastisk, og gir mye jul i munnen. Nam!
DETTE TRENGER DU
PERSONER320g
Svineribbe(stekt)
2ss
8skiver
Brød(gjerne landbrød)
4ss
Gløgg(julegløgg)
1pakke(r)
Crispisalat (Vestfoldsalat)(eller annen ferdigsalat)
80g
Blåmuggost(i skiver)
2stk
Fiken(friske i tynne skiver)
50g
Mandler(brente, grovhakkede)
SLIK GJØR DU
Fres skiver av landbrød i en varm stekepanne med smør til de er gylne og sprø. Legg dem på et ark kjøkkenpapir.
Skjær ribbe i tynne skiver. Fres ribbeskiver raskt i en varm stekepanne med smør til de er gjennomvarme, 2-3 minutter. Hell over gløgg og vend skivene i væsken. Se til at det ikke svir seg.
Legg salat på halvparten av skivene med landbrød. Legg ribbe, skiver av blåmuggost og fiken lagvis på skivene.
Dryss over brente mandler, legg på den andre halvparten av brødskivene som lokk.
JUL I MUNNEN: Blåmuggost, fiken, brente mandler og ribbesandwich. Perfekt oppskrift på julekos!
Foto: matprat.no