Rosa gresskarkake
Rosa gresskarkake
ROSA: Manuela Kjeilens halloweenkake.
Foto: Manuela KjeilenDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 170 grader, ta fram en langpanne og dekk den med bakepapir.
Sikt sammen mel og potetmel og sett til side.
I en mikserbolle, pisk egg og sukker i cirka ti minutter til massen er luftig og fin. Skru mikseren ned til lav hastighet og tilsett vannet og eventuelt vanilla bean paste. la mikseren gå fem minutter til.
Sikt i det tørre, litt av gangen. Ikke rør, men vend melet veldig forsiktig inn med en slikkepott.
Hell røren i en langpanne. Fordel røren godt, slik at overflaten blir helt rett.
Stek kaken i tyve minutter på 170 grader, eller til den er gyllen i fargen.
Hvelv kanen over på en rist og fjern bakepapiret.
Fjern den gyllenbrune skorpen på toppen med en skarp kniv.
Bruk en medium stor cookie cutter eller lignende og stikk ut 12 sirkler av kakebunnen.
Legg på neste lag og press litt på bunnen slik at den er stabil. Hold lett på toppen med hendene dine, og med en spatula, bre krem rundt kaken.
Ha litt ekstra krem på toppen. Hele kaken skal være dekket med krem.
Kjevle (eller rull) ut marsipanen og skjær ut en sirkel som er større enn selve kaken. Legg den forsiktig på.
Med dine vakre hender, form den slik at den sitter tett og fast på kremen og kaken.
Bruk en rund cookie cutter (eller en kniv) til å skjære bort overflødig marsipan.
Bruk et bal-verktøy (se bildet) eller en skje til å lage dype runde striper rundt hele kaken som du tar opp i midten, slik at du får greskarmønster.
Sett en liten hvit topp av fondant (eller av marsipanrestene) på toppen, press den en aning ned i midten, og sikt over litt melis.
Løft det med en liten spatula over på en tallerken og nyt.
Bre over et godt lag med bringebærsyltetøy, legg på krem blandet med vaniljekrem, litt hakket sjokolade og bananer, og mer krem på toppen.
Gjør dette med halvparten av kakesirklene.
ROSA: Manuela Kjeilens halloweenkake.
Foto: Manuela Kjeilen