Rosa gresskarkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 20min
totalt
2t

Rosa gresskarkake

nivå
Lett
aktiv
1t 20min
totalt
2t

Rosa gresskarkake

ROSA: Manuela Kjeilens halloweenkake.

Foto: Manuela Kjeilen

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.6 (4 stemmer)
Ikke alle synes det er like gøy med de blodige og slimete kakene, fulle av gørr, innvoller eller ormer på halloween. I hvert fall ikke bakeblogger Manuela Kjeilen, som gikk hardt ut mot den ekle baketrenden på Facebook.  Da Dagbladet tok kontakt og lurte på hva hun synes vi skulle spise i stedet for, laget hun denne søte rosa gresskarkaken til oss, inspirert av venninnen Angela som forguder gresskar til Halloween. Manuela bruker to typer vaniljekrem i kaken, crème patissiere og enkel vaniljekrem, men vil du gjøre det litt enklere holder det å lage én av dem - eventuelt kan du bruke en du allerede har hjemme. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Topping

900g
Marsipan(Gjerne rosa, eller farget med rosa konditorfarge.)

Sukkerbrød

6stk
1.5ss
1ts
Vaniljeessens(Bruk vanilla bean paste om du har. )

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 170 grader, ta fram en langpanne og dekk den med bakepapir.

  2. Sikt sammen mel og potetmel og sett til side. 

  3. I en mikserbolle, pisk egg og sukker i cirka ti minutter til massen er luftig og fin. Skru mikseren ned til lav hastighet og tilsett vannet og eventuelt vanilla bean paste. la mikseren gå fem minutter til. 

  4. Sikt i det tørre, litt av gangen. Ikke rør, men vend melet veldig forsiktig inn med en slikkepott. 

  5. Hell røren i en langpanne. Fordel røren godt, slik at overflaten blir helt rett. 

  6. Stek kaken i tyve minutter på 170 grader, eller til den er gyllen i fargen.

  7. Hvelv kanen over på en rist og fjern bakepapiret. 

  8. Fjern den gyllenbrune skorpen på toppen med en skarp kniv. 

  9. Bruk en medium stor cookie cutter eller lignende og stikk ut 12 sirkler av kakebunnen.

  10. Legg på neste lag og press litt på bunnen slik at den er stabil. Hold lett på toppen med hendene dine, og med en spatula, bre krem rundt kaken. 

  11. Ha litt ekstra krem på toppen. Hele kaken skal være dekket med krem. 

  12. Kjevle (eller rull) ut marsipanen og skjær ut en sirkel som er større enn selve kaken. Legg den forsiktig på. 

  13. Med dine vakre hender, form den slik at den sitter tett og fast på kremen og kaken.

  14. Bruk en rund cookie cutter (eller en kniv) til å skjære bort overflødig marsipan. 

  15. Bruk et bal-verktøy (se bildet) eller en skje til å lage dype runde striper rundt hele kaken som du tar opp i midten, slik at du får greskarmønster. 

  16. Sett en liten hvit topp av fondant (eller av marsipanrestene) på toppen, press den en aning ned i midten, og sikt over litt melis. 

  17. Løft det med en liten spatula over på en tallerken og nyt.

  18. Bre over et godt lag med bringebærsyltetøy, legg på krem blandet med vaniljekrem, litt hakket sjokolade og bananer, og mer krem på toppen. 

  19. Gjør dette med halvparten av kakesirklene.

ROSA: Manuela Kjeilens halloweenkake.

Foto: Manuela Kjeilen

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.6 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN