nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 15min
Safranmarsipankake med epler
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 15min
Safranmarsipankake med epler
Safran er verdens dyreste krydder, og derfor blir det gjerne også bare brukt til ekstra fine kaker, ved spesielle anledninger.
SLIK GJØR DU
Riv marsipanen grovt, og rør den med smøret. Skill eggene i plommer og hviter, og rør plommene i marsipandeigen. Knus safran og sukker i en morter. Bland mel og bakepulver, og vend det i deigen sammen med safran. Pisk hvitene stive og vend dem i.
Skrell eplene, stikk ut kjernehuset, og skjær dem i tynne ringer.
Ha deigen i en smurt form. Legg eplene tett på deigen sammen med tranebær, og dryss på sukker.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter.
Ta kaken ut, pensle eplene med smeltet smør, og la den avkjøles litt før du tar den ut av formen. Sikt på melis når den skal spises.