nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min
Salat med røkt kveite
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min
Salat med røkt kveite
Røkt kveite er helt nydelig, og Brimi bruker en liten Abu-røykeovn, en turrøyker, når han skal røyke små fiskefileter. Du kan også spørre etter ferdig røkt kveite i fiskedisken.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Strø sukker og salt over skinn- og beinfri kveitefilet, og la det ligge 1/2 time. Skyll og tørk godt.
Bruk røykekassa enten på et bål eller på ovnen, men ikke sett den på en keramikktopp. Fyll den med kvister, f.eks. einer, og legg i fisken. Pass på varmen, den skal ikke være varmere enn at du kan legge hånda oppå lokket. Ta røykekassa litt av og på varmen til fisken er ferdig og har fin konsistens.
Kutt rotgrønnsaker i små terninger, og stek dem møre i ei panne med godt smør.
Del den røkte fisken i skiver/biter, og bland den sammen med rotgrønnsakene og litt frisk salat. Server straks, denne salaten passer veldig godt som forrett til høstens mange viltmåltider.