Salat med varmrøkt røye
Salat med varmrøkt røye
SMAKER FENOMENALT: Salat med varmrøkt røye og ridderost eller Brimis favoritt, rød kjerringøyost.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Du trenger en liten ABU-turrøykeovn og noen einerkvister eller røykespon for å lage denne retten. Start med å røyke fisken. Salt fiskefiletene forsiktig fire-fem minutter før røyking, legg dem så på rista og ha på lokket.
Legg litt fuktige einerkvister eller litt røykespon i ABU-røykeren, og sett røykeovnen inn i bålvarme eller over et gassbluss. Pass på at det ikke blir for varmt. Du skal kunne legge håndflata på lokket.
Sjekk filetene etter 15-20 minutter, da skal fisken være ferdig.
Lun osteskivene på et brett i ovnen rett før servering. Brimi bruker gjerne ridderost eller rød kjerringøyost.
Plukk den varmrøkte fisken i biter og fordel på tallerkener sammen med sprø salat, tynne ringer rødløk og den lune osten på toppen.
SMAKER FENOMENALT: Salat med varmrøkt røye og ridderost eller Brimis favoritt, rød kjerringøyost.
Foto: Mette Møller