nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t
Sitron-is med mangofyll
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t
Sitron-is med mangofyll
Søt kondensert melk finner du bland bakeproduktene i mange dagligvarebutikker. Lag isen i god tid før den skal serveres.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Tin mangoen. Finriv sitronen og sett til siden. Press saften ut av halve sitronen.
Miks mangobiter, sitronsaften og 3 ss av den kondenserte melken til puré med en stavmikser. Pisk resten av den kondenserte melken med kremfløte og vaniljesukker til en stiv krem. Rør i sitronskallet.
Hell røren i en rund kakeform, ca. 24 cm i diameter. Tilsett mangomiksen i små omganger og vend det inn til en tofarget is. Dekk formen godt til og frys isformen i minst 3 timer, men gjerne lenger.
Ta fram isen ca. 10 minutter før servering. Løsne fra formen og legg på serveringsfat.