nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Sjokoladeakevittkuler
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Sjokoladeakevittkuler
SJOKOBOLLER: Sjokoladekuler, også kalt sjokoladeboller, er et populært julegodteri. Oppskriften er heller ikke så vanskelig.
Foto: Simen BergMange voksne forbinder akevitt med julen. Hva er da bedre enn å ta akevitt i baksten?
DETTE TRENGER DU
PERSONERTil kakebunn
100g
1stk
100g
1ts
0.5ts
1ts
1.5dl
1.5ss
Til å sette sammen kulene
2ss
Sjokoladepålegg(mykt sjokopålegg)
3ss
Akevitt(gjerne juleakevitt for julesmak)
Blandede nøtter(grovhakkede, valgfrie nøtter, kan byttes ut med kokos)
SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 190 grader. Kle en 20 centimeter rund bakeform med bakepapir.
Pisk sukker og egg til eggedosis. Blant sammen mel, kakaopulver, bakepulver, natron og salt, og ha i eggedosisen sammen med melk og rapsolje.
Bland sammen og hell i formen.
Stek i 20 minutter, avkjøl kakebunnen på en rist.
Smuldre opp 150 gram kakebunn, og blant inn sjokoladepålegg og akevitt.
Bruk hendene til å få en deigmasse du kan forme til kuler.
Lar små kuler og rull dem i enten hakkede nøtter eller kokos.
SJOKOBOLLER: Sjokoladekuler, også kalt sjokoladeboller, er et populært julegodteri. Oppskriften er heller ikke så vanskelig.
Foto: Simen Berg