Sjokoladekake i julefrom Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 5min

Sjokoladekake i julefrom

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 5min

Sjokoladekake i julefrom

Bak sjokoladekake med mørk sjokoladeglasur i tradisjonell juleform. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Spennende sjokoladekake i juleform. Pynt med sølvkuler og cocktailbær. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glasur

1dl
Fløte(kokende)

SLIK GJØR DU

  1. Riv skall av appelsiner og bland med appelsinlikør og presset appelsinsaft. Smelt smør, ta det bort fra varmen og la sjokolade smelte i smøret.

  2. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til lett eggedosis. Bland i appelsinblandingen, smør- og sjokoladeblandingen og hvetemel med hakkede valnøtter.

  3. Ha røren i godt smurt, strødd form, og stek den på nederste rille i ovnen ved 175° i cirka 50–60 minutter. Avkjøl kaken i formen.

  4. Glasur: Smelt mørk sjokolade i kokende fløte, og fordel glasuren på kaken. Pynt ev. med sølvkuler og cocktailbær.

Bak sjokoladekake med mørk sjokoladeglasur i tradisjonell juleform. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN