Sjokoladekake med appelsin, pinjenøtter og pistasienøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
55min
totalt
1t 15min

Sjokoladekake med appelsin, pinjenøtter og pistasienøtter

nivå
Lett
aktiv
55min
totalt
1t 15min

Sjokoladekake med appelsin, pinjenøtter og pistasienøtter

Mørk sjokolade + appelsin=sant! Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.7 (2 stemmer)
Nam, nam! Denne lekre sjokoladekake er en sikker vinner på et hver kake- eller dessertbord. Du kan bytte pinje- og pistasienøtter ut med andre nøtter.  

SLIK GJØR DU

  1. Smelt sjokolade og smør i vannbad. Pisk eggene luftig med sukkeret. Riv skallet av begge appelsinene og bland i egge-dosisen.

  2. Del appelsinene i fine fileter. (Unngå å få med skinnet på båt-ene, så skjær med en skarp kniv). Gjem saften som danner seg.

  3. Sikt hvetemel, kakao og bakepulver sammen og vend det i den varme sjokolademassen.

  4. Tilsett straks eggedosis, pinjekjerner og pistasienøtter. Rør inn litt appelsinsaft så deigen blir smidig.

  5. Fyll deigen i en smurt form 24 cm i diameter. Fordel appelsin-filetene over deigen og trykk dem litt ned. Dryss med pinjer.

  6. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180º i ca. 55 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt. Avkjøl og server kaken.

Mørk sjokolade + appelsin=sant! Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN