Sjokoladekake med bjørnebærsaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Sjokoladekake med bjørnebærsaus

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Sjokoladekake med bjørnebærsaus

Deilig sjokoladekake som blir ekstra saftig og god toppet med hjemmelaget bjørnebærsaus. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.6 (15 stemmer)
Kombinasjonen med søt bjørnebærsaus er kjempedeilig, og gjør gjerne kaken ekstra delikat med en kule vaniljeis ved siden av.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Smør(mykt)
3stk
2ss
Pistasjenøtter(hakket, til pynt)

Bjørnebærsaus

3ss

SLIK GJØR DU

  1. Pisk smør sammen med sukker til det blir kremete. Sikt i bakepulver, hvetemel og kakao. Smelt sjokoladen over vannbad. Hell dette i deigen. Tilsett eggene ett i gangen og pisk godt mellom hvert egg.

  2. Fordel deigen i en smurt kakeform 20 cm i diameter, og stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175º i 35-40 minutter.

  3. Avkjøl kaken på rist. Dryss over litt kakao og strø på hakkede nøtter.

  4. Del vaniljestangen på langs og skrap ut kornene. Ha halvparten av bærene i en kjele med vann, sukker og vaniljekorn og -stang.

  5. Varm forsiktig opp, og rør til sukkeret er oppløst. Kjør sausen glatt med en håndmikser. Hell sausen gjennom en sil over i en annen kjele. Tilsett resten av bærene. Varm sausen raskt opp og smak til.

  6. Server kaken med sausen og gjerne is eller krem.

Deilig sjokoladekake som blir ekstra saftig og god toppet med hjemmelaget bjørnebærsaus. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.6 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN