Sjokoladekake med bjørnebærsaus
Sjokoladekake med bjørnebærsaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk smør sammen med sukker til det blir kremete. Sikt i bakepulver, hvetemel og kakao. Smelt sjokoladen over vannbad. Hell dette i deigen. Tilsett eggene ett i gangen og pisk godt mellom hvert egg.
Fordel deigen i en smurt kakeform 20 cm i diameter, og stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175º i 35-40 minutter.
Avkjøl kaken på rist. Dryss over litt kakao og strø på hakkede nøtter.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut kornene. Ha halvparten av bærene i en kjele med vann, sukker og vaniljekorn og -stang.
Varm forsiktig opp, og rør til sukkeret er oppløst. Kjør sausen glatt med en håndmikser. Hell sausen gjennom en sil over i en annen kjele. Tilsett resten av bærene. Varm sausen raskt opp og smak til.
Server kaken med sausen og gjerne is eller krem.