Sjokoladekake med mokkakrem
Sjokoladekake med mokkakrem
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør sukker og eggeplommer godt sammen. Smelt smøret, og hell det i en tynn stråle mens du pisker.
Sikt mel, kakao og bakepulver sammen, og bland det i deigen. Tilsett det kokende vannet, litt av gangen, og rør godt. Pisk eggehvitene stive, og vend dem forsiktig i deigen.
Hell deigen i en smurt liten langpanne eller firkantet form ca. 22 x 22 cm. Stek kaken ved 170° på nederste rille i ovnen i 30–40 minutter. Avkjøl kaken helt, og del den i to på langs.
Kok vann med sukker og pulverkaffe til en tyktflytende sirup og avkjøl. Pensle bunnene med sirupen. Pisk mykt smør med 4 ss kaffesirup og melis, og fordel kremen mellom bunnene. Sett kaken til avkjøling.
Rør melis og kaffe til glasur og fordel over kaken.
Legg kaffebønner i en plastpose, og knus dem med et kjevle. Dryss de grovknuste bønnene over kaken, skjær
i biter og server.