Sjokoladekake med mokkakrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Sjokoladekake med mokkakrem

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Sjokoladekake med mokkakrem

Saftig sjokoladekake med deilig mokkakrem smør, melis og hjemmelaget kaffesirup. Toppet med glasur av melis og sterk kaffe. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (94 stemmer)
Kaken kan med fordel bakes dagen før. Den er også god å servere uten fyll.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glasur og pynt

200g
0.5dl
Kaffe(sterk)

Mokkakrem

250g
4ss
Kaffe(KAFFESIRUP - se ovenfor)

Sjokoladebunner

200g
2l
Vann(kokende)

SLIK GJØR DU

  1. Rør sukker og eggeplommer godt sammen. Smelt smøret, og hell det i en tynn stråle mens du pisker.

  2. Sikt mel, kakao og bakepulver sammen, og bland det i deigen. Tilsett det kokende vannet, litt av gangen, og rør godt. Pisk eggehvitene stive, og vend dem forsiktig i deigen.

  3. Hell deigen i en smurt liten langpanne eller firkantet form ca. 22 x 22 cm. Stek kaken ved 170° på nederste rille i ovnen i 30–40 minutter. Avkjøl kaken helt, og del den i to på langs.

  4. Kok vann med sukker og pulverkaffe til en tyktflytende sirup og avkjøl. Pensle bunnene med sirupen. Pisk mykt smør med 4 ss kaffesirup og melis, og fordel kremen mellom bunnene. Sett kaken til avkjøling.

  5. Rør melis og kaffe til glasur og fordel over kaken.

  6. Legg kaffebønner i en plastpose, og knus dem med et kjevle. Dryss de grovknuste bønnene over kaken, skjær
    i biter og server.

Saftig sjokoladekake med deilig mokkakrem smør, melis og hjemmelaget kaffesirup. Toppet med glasur av melis og sterk kaffe. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (94 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN