Sjokoladekrempai
Sjokoladekrempai
Inneholder
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bunn
Kjør kjeks (170 g) og peanøtter (70 g) med kniv i foodprosessor til de er finkornet. Tilsett smeltet smør (100 g) i en stråle mens maskinen går. Skrap ned fra kantene og bland godt sammen. Hell kjeksblandingen i en paiform, gjerne med løs bunn, så er det enklere å skjære stykker senere. Klem kjeksblandingen godt og hardt nedover, utover og helt opp langs kantene. Den føles fet, men smøret skal hjelpe til med å få bunnen til og sette seg ordentlig når den står i kjøleskapet. Dekk med plasfolie og sett kaldt mens du lager karamelliserte peanøtter og krem.
Karamelliserte peanøtter
Ha sukker (40 g) og vann (2 ss) i en non-stick stekepanne og kok opp på middels varme. Rør med tresleiv til du har en tjukk sukkerlake. Ha de grovhakkede peanøttene (80 g) i panna og bland godt. Rør mens det sakte men sikkert karamelliseres. Ikke bruk for høy varme, for her går det fort! Blir de for brune og brente blir de bitre og smaker æsj. Hell de klissete, karamelliserte nøttene på et bakepapir og la dem stivne før du grovhakker dem med kjøkkenkniv. Tjuvsmak. Herregud så godt!
Sjokoladekrem
Finhakk sjokoladen (60 g) og ha den i en bolle. Kok opp fløten (2 dl) til sjokoladekremen og hell den over den finhakkede sjokoladen mens du rører lett med visp. Rør til all sjokoladen er oppløst. Sett i kjøleskapet og avkjøl helt. Det må være heltkaldt! Pisk en myk krem av resten av kremfløten (2 dl) og sukker (2 ss). Vend inn den kalde sjokoladekremen.
Fyll paibunnen med sjokoladekremen og dryss over de grovhakkede karamelliserte peanøttene. Pynt gjerne med litt smeltet mørk sjokolade helt til slutt.
TIPS: Denne paien er super å preppe til dagen i forveien. Både bunn, nøtter og krem. Lag alle elementene dagen i forveien, og monter paien samme dag som den skal spises.