Sjokolademarengsrull med rips
Sjokolademarengsrull med rips
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200˚. La eggehvitene bli romtemperert.
Hakk sjokoladen. Smelt på lav effekt i mikroovnen eller over vannbad.
Pisk eggehvitene til luftig skum. Tilsett sukkeret under pisking til massen blir blank og stiv. Bland sammen de malte nøttene, potetmelet, og bland forsiktig i deigen sammen med den smeltede sjokoladen.
Fyll deigen i en sprøytepose. Sprøyt ut glatte striper inntil hverandre på bakepapir til en firkant, 25 x 25 cm.
Stek bunnen midt i ovnen i 12–15 minutter eller til den kjennes sprø på oversiden, men fortsatt er myk i bunnen. Ta den ut og dra av bakepapiret. Dra kaken over på rist. Hakk sjokoladen til pynt. Strø bitene over den varme bunnen slik at sjokoladen smelter av varmen. Avkjøl.
Hakk den hvite sjokoladen. Varm 1 dl kremfløte opp til kokepunktet. Ta det av varmen og tilsett den hvite sjokoladen. Rør om til den smelter og kremen blir glatt. Avkjøl.
Pisk resten av fløten til fyllet. Bland kremen med kremosten til en glatt konsistens. Bland i den kalde sjokoladekremen. Rør til en glatt og fin krem. Avkjøl.
Legg den kalde marengsbunnen med bunnen opp på nytt bakepapir og trekk av stekepapiret. Fordel fyllet over, og strø på renset rips. Rull sammen i stripenes lengderetning ved hjelp av papiret.
Sikt over kakao og pynt med noen ekstra rips.