nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Smuldrekake med bringebær og tyttebær
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Smuldrekake med bringebær og tyttebær
En smuldrekake gir deilig, sprø topping når den stekes. I stedet for tyttebær kan du velge andre bær.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Miks sammen alle ingrediensene i en bolle til en smuldret deig. Trykk deigen ut til en bunn i en bakepapirkledd langpanne, ca. 25 x 40 cm.
Fordel syltetøyet over bunnen og strø over tyttebær.
Smelt smøret til smuldretoppingen og bland med resten av ingrediensene. Fordel smulene over bærene.
Stek midt i ovnen i 20–25 minutter til overflaten har gyllen farge. Avkjøl i formen og skjær så kaken i ruter.
Server den helst nystekt.