Solsikkerundstykker
Solsikkerundstykker
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør gjæren ut i melken. Bruk kald melk hvis du skal la deigen heve over natten, hvis ikke varmes den til cirka 37° før gjæren røres ut.
Tilsett kesam, salt, mel og solsikkefrø slik at deigen blir passe fast og smidig. Del deigen i cirka 15 biter og trill til store boller. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate.
Legg over et håndklede og la dem stå kjølig til neste dag, cirka 8–10 timer. Før steking pensles brødene med egg og solsikkefrø drysses på.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225° i cirka 15 minutter til de er gylne og gjennomstekt avkjøles på rist. Rundstykkene passer utmerket å fryse.
Vil du steke rundstykkene ferdig med en gang, rører du ut gjæren i lunken melk, tilsetter de øvrige ingrediensene og setter deigen til heving tildekket på lunt sted, cirka 30 minutter. Bak ut bollene, hev dem på nytt cirka 20 minutter og stek dem.