Sommerlig ripsrull
Sommerlig ripsrull
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 250˚. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis. Bland de tørre ingrediensene i en bolle og bland dette forsiktig i eggedosisen.
Fordel deigen ut på bakepapir i en langpanne. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter. Pass på at kaken ikke blir brent.
Strø sukker over kaken og legg den på en annen plate med bakepapir, og vend kaken opp ned. Dra av bakepapiret som kaken er stekt på. La kaken avkjøle under langpannen.
Rens bærene og kok dem sammen med sukker i ca. 6 minutter til en kompott. Avkjøl.
Pisk fløten til krem og bland med yoghurt og melis. Fordel halvparten av kremen på rullekaken og fordel ripskompotten over. Ta vare på noen skjeer av ripssaften til dekorasjonsbruk.
Rull sammen kaken og legg den med skjøten ned på et fat. Fordel resten av kremen over og pynt kaken med ripsklaser og bærsaft. Server rullen straks.