Sprø svor
Sprø svor Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t

Sprø svor

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t

Sprø svor

SVOR: Knasende spør svor er også populært i Bolivia, der du finner den i meterhøye stabler på disken i matvognene.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

0.8 (7 stemmer)
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet. Når Crecencia Zurita lager sitt sensasjonelle svor, tørker hun det i sola i to døgn. Det er lite hensiktsmessig å gjøre (særlig i Norge i desember), men man kan følge samme prinsipp ved å tørke det litt i stekeovn.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp rikelig med vann i en stor gryte. Salt vannet godt. Ha i svoret og la trekke i 45 minutter. Det er viktig at vannet ikke koker, for bevegelsen det medfører vil lett få huden til å revne. (Ikke et stort problem, men det ser mindre sensasjonelt ut.) 

  2. Hell av vannet og la svoret renne av seg i et dørslag. Kle et stort stekebrett (eller flere) med bakepapir.Legg svoret på bakepapir – pass på at det ikke ligger brettet. Tørk av væske med et kjøkkenpapir. 

  3. Tørk i ovnen på lav temperatur i 1 time eller mer. Jeg har en varmluftsovn som kan stilles til 30 grader. Skru opp temperaturen til 150 grader og bak videre til svoren begynner å poppe og bli sprø. 

SVOR: Knasende spør svor er også populært i Bolivia, der du finner den i meterhøye stabler på disken i matvognene.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

0.8 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN