Sprø svor
Sprø svor
SVOR: Knasende spør svor er også populært i Bolivia, der du finner den i meterhøye stabler på disken i matvognene.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok opp rikelig med vann i en stor gryte. Salt vannet godt. Ha i svoret og la trekke i 45 minutter. Det er viktig at vannet ikke koker, for bevegelsen det medfører vil lett få huden til å revne. (Ikke et stort problem, men det ser mindre sensasjonelt ut.)
Hell av vannet og la svoret renne av seg i et dørslag. Kle et stort stekebrett (eller flere) med bakepapir.Legg svoret på bakepapir – pass på at det ikke ligger brettet. Tørk av væske med et kjøkkenpapir.
Tørk i ovnen på lav temperatur i 1 time eller mer. Jeg har en varmluftsovn som kan stilles til 30 grader. Skru opp temperaturen til 150 grader og bak videre til svoren begynner å poppe og bli sprø.
SVOR: Knasende spør svor er også populært i Bolivia, der du finner den i meterhøye stabler på disken i matvognene.
Foto: Mette Randem