Sushiris
Sushiris Oppskrift
nivå
Lett
totalt
1t

Sushiris

nivå
Lett
totalt
1t

Sushiris

EN VIKTIG INGREDIENS: Sushirisen er essensielt når du skal lage sushi.

Foto: Norges sjømatråd / Caroline Grahm Didriksen

Oppskrift

Vurdering

2.5 (31 stemmer)
Risen er hemmeligheten med sushi. Selv om sushimarinaden etter japansk tradisjon skal være lett syrlig så kan du lage den slik du vil ha den.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Marinade

1ts

SLIK GJØR DU

  1. Skyll ris i kaldt vann til vannet blir klart. La risen ligge 20 minutter i kaldt vann. Hell bort vannet.

  2. Ha risen i en kasserolle, og ha oppi vann til det dekker risen - og et fingerledd ekstra. Kok opp og la det koke godt i 3-4 minutter. Trekk kasserollen til side og skru platen ned til laveste trinn.

  3. La risen trekke på svak varme til alt vannet er borte, ca. 15 minutter. Legg risen på et fat med høye kanter og la den avkjøle.

  4. Rør sammen riseddik, sukker og salt til alt er oppløst. 

  5. Hell litt og litt av marinaden over risen og vend forsiktig inn for hver gang. Risen skal være klebrig og ikke bløt. 

  6. Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle slik at den beholder fuktigheten.

EN VIKTIG INGREDIENS: Sushirisen er essensielt når du skal lage sushi.

Foto: Norges sjømatråd / Caroline Grahm Didriksen

Oppskrift

Vurdering

2.5 (31 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN