Tebriks
Tebriks
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er fingervarm. Hell litt av melken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i resten av melken.
Rør inn egg, sukker, salt og mesteparten av melet. Tilsett mel etter behov. Deigen skal være myk, men ikke klissete,
og slippe bollen. Sett deigen til heving under plast på lunt sted, cirka ½ time.Kjevle deigen ut til et rektangel, cirka 22x80 cm. Fordel smøret langsetter 2/3 av deigen.
Begynn med den usmurte delen og brett deigen i tre langsetter. Skjær lengden i cirka 4 cm brede stykker. Legg dem med skjøten ned på stekeplate og la dem heve under plast på et lunt sted, cirka ½ time.
Pensle med egg og dryss på valmuefrø. Sett dem midt i ovnen ved 225° og stek i cirka 10 minutter til tebriksene blir gylne. Avkjøles på rist.