Tebriks Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 25min

Tebriks

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 25min

Tebriks

Hjemmebakte tebriks er godt på frokostbordet. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.6 (291 stemmer)
Tebriks er lette og delikate, og gjør seg godt på frokostbordet! Egner seg godt til frysing! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

50g
Smør(mykt)

Til pensling og pynt

1stk
Egg(sammenpisket)
0.5pakke(r)
Gjær(25 g )
3dl
1stk
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er fingervarm. Hell litt av melken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i resten av melken.

  2. Rør inn egg, sukker, salt og mesteparten av melet. Tilsett mel etter behov. Deigen skal være myk, men ikke klissete,
    og slippe bollen. Sett deigen til heving under plast på lunt sted, cirka ½ time.

  3. Kjevle deigen ut til et rektangel, cirka 22x80 cm. Fordel smøret langsetter 2/3 av deigen.

  4. Begynn med den usmurte delen og brett deigen i tre langsetter. Skjær lengden i cirka 4 cm brede stykker. Legg dem med skjøten ned på stekeplate og la dem heve under plast på et lunt sted, cirka ½ time.

  5. Pensle med egg og dryss på valmuefrø. Sett dem midt i ovnen ved 225° og stek i cirka 10 minutter til tebriksene blir gylne. Avkjøles på rist.

Hjemmebakte tebriks er godt på frokostbordet. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.6 (291 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN