Tiramisu blomsterpotte
Tiramisu blomsterpotte
DETTE TRENGER DU
PERSONERKrem og bunn
SLIK GJØR DU
Kok opp vann og sukker i en liten kjele. Bruk et termometer og kok til laken er 135 grader, eller til kanten av laken begynner å bli lysebrun.
Ta kjelen av varmen og ha i sjokoladen med en gang. Visp sammen til væsken er helt krystallisert. Kjøl ned på et bakepapir.
Sett ovnen på 190 grader. Legg den hvite sjokoladen på et brett med bakepapir. Sett brettet inn i ovnen i 15 minutter. Etter 5 minutter må du røre i sjokoladen en gang iblant, til den er helt karamellisert. Kjøl ned og hakk opp.
Bland sammen den krystalliserte sjokoladen, den hvite karamelliserte og kakao, salt og hasselnøttoljen. Du kan også blande i hakkede hasselnøtter hvis du ønsker det.
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Pisk så inn mascarpone, og vend alt inn i pisket krem. Klem ut vannet av gelatinen. Smelt gelatinen i en spiseskje av Marsalaen. Smak kremen til med Marsala.
Bland kaffe og 1 dl Marsala. Dypp kjeksen i kaffen, så den akkurat trekker igjennom rett før servering.
Legg kjeksen i bunnen av blomsterpotta. Fyll på med krem, og godt med "sjokoladejord" på toppen.
En fin stilk mynte stikkes ned i «sjokoladejorda» i hver potte — og desserten serveres. Du kan selvfølgelig lage denne desserten i noen annet enn små blomsterpotter, smaken er uansett fantastisk!