Tomat– og rosmarinfocaccia
Tomat– og rosmarinfocaccia Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 50min

Tomat– og rosmarinfocaccia

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 50min

Tomat– og rosmarinfocaccia

Focaccia med tomat, rosmarin og havsalt. Et enkelt og godt brød å lage til mange. Server gjerne som tilbehør til supper og salater. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)
Focaccia er enkelt brød å bake til mange. Spis det med hjemmelaget fetaostkrem eller server til salat. Oppskriften er til et stort brød. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

1pakke(r)
2kvist
Rosmarin(fersk)
5klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Varm vannet til 37º. Smuldre gjæren i en bakebolle og ha over varmt vann. Rør til gjæren er oppløst.

  2. Tilsett salt, olivenolje og begge melsortene litt av gangen. Arbeid sammen til en deig som får heve i cirka 40 min. under plast.

  3. Kle en langpanne med bakepapir. Hell deigen i panne og trykk den ut. Den skal være cirka en cm tykk.

  4. La deigen heve i cirka 30 minutter. Sett ovnen på 200º. Del tomater i to og fordel jevnt over brødet. Strø over noen kvister rosmarin og fingersalt.

  5. Stek brødet på nederste rille i ovnen i cirka 30 minutter. Dekorer brødet med frisk rosmarin ved servering.

Focaccia med tomat, rosmarin og havsalt. Et enkelt og godt brød å lage til mange. Server gjerne som tilbehør til supper og salater. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN