nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 50min
Tomat– og rosmarinfocaccia
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 50min
Tomat– og rosmarinfocaccia
Focaccia er enkelt brød å bake til mange. Spis det med hjemmelaget fetaostkrem eller server til salat.
Oppskriften er til et stort brød.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm vannet til 37º. Smuldre gjæren i en bakebolle og ha over varmt vann. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett salt, olivenolje og begge melsortene litt av gangen. Arbeid sammen til en deig som får heve i cirka 40 min. under plast.
Kle en langpanne med bakepapir. Hell deigen i panne og trykk den ut. Den skal være cirka en cm tykk.
La deigen heve i cirka 30 minutter. Sett ovnen på 200º. Del tomater i to og fordel jevnt over brødet. Strø over noen kvister rosmarin og fingersalt.
Stek brødet på nederste rille i ovnen i cirka 30 minutter. Dekorer brødet med frisk rosmarin ved servering.