nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 10min
Tradisjonell sjokoladekake
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 10min
Tradisjonell sjokoladekake
Denne kaken smaker godt til kaffen, og er en sikker vinner på kakebordet!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør sammen egg og sukker. Tilsett melk og smør veksel-vis med det tørre, til røren blir glatt. Klé en springform, 24-26 cm i diameter, med bakepapir og hell i røren. Smør kantene på formen med smør.
Stek kaken ved 180°C midt i ovnen i 45-50 minutter. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er ferdig. Avkjøles helt før kaken deles i 2 lag.
Finhakk hvit sjokolade og smelt den i vannbad. Avkjøl litt. Pisk smør hvitt. Pisk egg og melis luftig. Bland den smeltede sjokoladen i eggedosisen, og vend så inn det piskede smøret. La den avkjøle litt før kremen monteres mellom de to lagene i kaken. Sett kaken litt kaldt før glasuren helles over.
Lag glasur: varm opp fløte og trekk kjelen av platen. Tilsett hakket sjokolade og rør til en glatt glasur.