Tradisjonell sjokoladekake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Tradisjonell sjokoladekake

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Tradisjonell sjokoladekake

Fantastisk sjokoladekake med både mørk og hvit sjokolade - en sikker vinner på kakebordet! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (30 stemmer)
Denne kaken smaker godt til kaffen, og er en sikker vinner på kakebordet!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glasur

2stk
Kokesjokolade(plater. 70% kakao)

Hvit krem

2stk
200g
Smør(temperert)
2stk
160g

Kakebunn

5stk
3.5dl
300g
Smør(smeltet)

Pynt

1pakke(r)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Rør sammen egg og sukker. Tilsett melk og smør veksel-vis med det tørre, til røren blir glatt. Klé en springform, 24-26 cm i diameter, med bakepapir og hell i røren. Smør kantene på formen med smør.

    Stek kaken ved 180°C midt i ovnen i 45-50 minutter. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er ferdig. Avkjøles helt før kaken deles i 2 lag.

    Finhakk hvit sjokolade og smelt den i vannbad. Avkjøl litt. Pisk smør hvitt. Pisk egg og melis luftig. Bland den smeltede sjokoladen i eggedosisen, og vend så inn det piskede smøret. La den avkjøle litt før kremen monteres mellom de to lagene i kaken. Sett kaken litt kaldt før glasuren helles over.

    Lag glasur: varm opp fløte og trekk kjelen av platen. Tilsett hakket sjokolade og rør til en glatt glasur.

Fantastisk sjokoladekake med både mørk og hvit sjokolade - en sikker vinner på kakebordet! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (30 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN