Vaniljepannacotta med multegelé og kakesmuler Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t

Vaniljepannacotta med multegelé og kakesmuler

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t

Vaniljepannacotta med multegelé og kakesmuler

En deilig dessert som passer til julen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.7 (5 stemmer)
Multer er eksklusive bær, som mange gjemmer til jul. En pannacotta er deilig å servere med multegelé.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

6stk
Mynte(blader)
100g
Småkaker(grovhakkede småkaker av eget valg)
2dl
Multer(Multesyltetøy)
1stk
Sitron(saft og skall)
1stk
Gelatin(plate)

Pannacotta

4stk
Gelatin(plater)
2dl

SLIK GJØR DU

  1. Varm halvparten av syltetøyet med sitronsaft og sitronskall til kokepunktet. Legg gelatinplaten i kaldt vann i ca. 7 minutter. Smelt så gelatinplaten i syltetøyet.

    La syltetøyet avkjøles litt og fordel i glass. La det stivne i kjøleskap noen timer.

    Legg gelatinplatene til ­pannacottaen i kaldt vann i ca. 7 minutter. Del vaniljestangen i to på langs. Skrap ut frøene og legg i en kjele sammen med stengene. Hell i fløte, melk og sukker. Kok opp, trekk kjelen til siden og rør i gelatinplatene. La det avkjøles noe.

    Fordel pannacotta i glassene over det stivnede syltetøyet. La alt stivne i ca. 2 timer.

    Fordel resten av syltetøyet over ved servering og strø over kakesmuler og mynteblader.

En deilig dessert som passer til julen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.7 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN