Varm eine- og tyttebærdrikk Oppskrift
nivå
Lett
totalt
10min

Varm eine- og tyttebærdrikk

nivå
Lett
totalt
10min

Varm eine- og tyttebærdrikk

SMAK AV VINTER: Ta skogen til kjøkkenet, og trekk en varmende vinterdrikk på einer og tyttebær - sunn er den også. 

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (5 stemmer)
Dette er en frisk, varmende og sunn drikk for kalde kvelder – og for turer i skog og mark. Det beste er å bruke en blanding av ferske (eller tidligere fryste) og tørkede tyttebær. (Tørkede bær finnes i mange supermarkeder og helsekostbutikker. Men ikke gå til verdens ende for å finne dem.) Med einer er det ikke lett å kjøpe kvister, men det er lett å finne, hvis du er nær skog eller fjell. Jeg går ut fra at man også kan bruke julepynt av einer, men da må du forsikre deg om at det ikke har blitt sprøytet. Jeg har ikke testet med granskudd, men det skulle også funke.  Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet er ikke tomtegløgg.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
Tyttebær(tørket)
1.5ts
Einerbær(Og 1-2 kvister fra einebusk)
Honning(Eventuelt)

SLIK GJØR DU

  1. Klipp av de peneste og grønneste delene av einekvisten. Pass på at det ikke blir med for mye tørr, død bark. Den kan du eventuelt spikke vekk. Ha kvistene i en tekanne.

  2. Hvis tekanna har et slikt stempel for teblader, ha bærene i dette stempelet, eventuelt i en tesil. Hell over kokende vann. La trekke i 4–6 minutter. 

  3. Press bærene til du har en infusjon med fin rødrosa farge. Hvis du ikke synes det smaker nok av einerne, kan du også klemme litt på dem. 

  4. Smak på denne drikken slik den er. Jeg synes den er best helt naturell. Smak eventuelt til med litt honning.

SMAK AV VINTER: Ta skogen til kjøkkenet, og trekk en varmende vinterdrikk på einer og tyttebær - sunn er den også. 

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN