Varm eine- og tyttebærdrikk
Varm eine- og tyttebærdrikk
SMAK AV VINTER: Ta skogen til kjøkkenet, og trekk en varmende vinterdrikk på einer og tyttebær - sunn er den også.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Klipp av de peneste og grønneste delene av einekvisten. Pass på at det ikke blir med for mye tørr, død bark. Den kan du eventuelt spikke vekk. Ha kvistene i en tekanne.
Hvis tekanna har et slikt stempel for teblader, ha bærene i dette stempelet, eventuelt i en tesil. Hell over kokende vann. La trekke i 4–6 minutter.
Press bærene til du har en infusjon med fin rødrosa farge. Hvis du ikke synes det smaker nok av einerne, kan du også klemme litt på dem.
Smak på denne drikken slik den er. Jeg synes den er best helt naturell. Smak eventuelt til med litt honning.
SMAK AV VINTER: Ta skogen til kjøkkenet, og trekk en varmende vinterdrikk på einer og tyttebær - sunn er den også.
Foto: Mette Randem