nivå
Lett
totalt
30min
Viestads kandiserte appelsinskall
nivå
Lett
totalt
30min
Viestads kandiserte appelsinskall
TILSETT: Kandiserte appelsinskall kan lagres lenge, og tilsettes i mat for ekstra smak.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.6 (97 stemmer)
Du kan sylte skallet – i så fall holder det seg i evigheter. Lag mye. Du kan også tørke det i ovnen på lav temperatur og bruke som snacks. Godt å knaske i seg, og deilig å rive over desserter.
DETTE TRENGER DU
PERSONER4stk
100g
SLIK GJØR DU
Skjær av den ytterste delen av appelsinskallet. Bruk enten en skikkelig skarp kniv eller en potetskreller. Ha sukker, saften fra 1-2 appelsin og alle appelsinskallene i en liten gryte og kok opp. La trekke i minst 20 minutter.
Ha på glass sammen med 2 allehåndefrø, eller legg utover et bakepapir og tørk i ovnen ved 70 grader, til de er helt sprø.
TILSETT: Kandiserte appelsinskall kan lagres lenge, og tilsettes i mat for ekstra smak.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.6 (97 stemmer)