Viestads kandiserte appelsinskall
Viestads kandiserte appelsinskall Oppskrift
nivå
Lett
totalt
30min

Viestads kandiserte appelsinskall

nivå
Lett
totalt
30min

Viestads kandiserte appelsinskall

TILSETT: Kandiserte appelsinskall kan lagres lenge, og tilsettes i mat for ekstra smak.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (31 stemmer)
Du kan sylte skallet – i så fall holder det seg i evigheter. Lag mye. Du kan også tørke det i ovnen på lav temperatur og bruke som snacks. Godt å knaske i seg, og deilig å rive over desserter.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skjær av den ytterste delen av appelsinskallet. Bruk enten en skikkelig skarp kniv eller en potetskreller. Ha sukker, saften fra 1-2 appelsin og alle appelsinskallene i en liten gryte og kok opp. La trekke i minst 20 minutter.

  2. Ha på glass sammen med 2 allehåndefrø, eller legg utover et bakepapir og tørk i ovnen ved 70 grader, til de er helt sprø.

TILSETT: Kandiserte appelsinskall kan lagres lenge, og tilsettes i mat for ekstra smak.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (31 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN