Viestads lammestek med appelsin og rosmarin
Viestads lammestek med appelsin og rosmarin
SMAK AV PÅSKE: Ingenting er som lam i påsken. Det blir enda bedre med appelsin og rosmarin i.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Riv skallet på en av appelsinene. Få bare med den gule delen av skallet. Det hvite er bittert. Del den i 2. (Hvis den ikke er økologisk, børst den først under lunka vann.)
Gni inn kjøttet med salt og saften fra appelsinen, og la ligge i romtemperatur i 3-4 timer med de utpressede appelsinhalvene oppå. (Det er mye lettere å få et bra resultat når kjøttet holder 20 grader når du setter det i ovnen enn når det er 5.)
Forvarm ovnen til 220 grader. (Ikke bruk varmluftsfunksjonen.)
Bland appelsinskall, persille, hvitløk og smør. Gni inn lammesteken med halvparten av smøret.
Del mandelpoteter i to, løken i båter og rotgrønnsakene i biter og ha i en langpanne.
Legg lammesteken på en rist og ha langpannen med grønnsaker under. Bak i 20 minutter. Skru ned varmen til 180 grader og stek videre til kjernetemperaturen er 62-65 grader. Bruk steketermometer! Det er veldig stor variasjon mellom ulike ovner, men i Viestads ovn tar det 1 time og 20 minutter. Han synes det er deilig at grønnsakene blir helt gjennomstekt, men hvis du synes de blir for mye stekt, kan du godt ta dem ut underveis.
La kjøttet hvile utildekket i 20 minutter før du serverer.
SMAK AV PÅSKE: Ingenting er som lam i påsken. Det blir enda bedre med appelsin og rosmarin i.
Foto: Mette Randem