nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 50min
Viestads klassiske sviskegrøt med byggryn
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 50min
Viestads klassiske sviskegrøt med byggryn
LAG GJERNE PÅ FORHÅND: Sviskegrøten blir bare bedre av å stå. Så lag den gjerne på forhånd.
Foto: Mette RandemDet er lett å glemme hvor godt det er med denne klassiske juledesserten. Den tar ikke veldig lang tid å lage, og kan godt lages på forhånd, for den blir bare bedre av å stå.
God som dessert, som fyll i medisterkaker, eller blandet i yoghurt som frokost.
SLIK GJØR DU
Hvis du har tid, legg byggryn bløt i en times tid før du lager sviskegrøten. Dette gjør gryna litt mykere, men er ikke avgjørende.
Hakk sviskene. Ha så svisker, byggryn og 9 desiliter vann i en liten gryte med lokk. Kok opp, skru ned varmen og la trekke på lav varme i 40 minutter.
Rør fra tid til annen. Spe med mer vann hvis den blir for tørr.
Server med iskald fløte.
LAG GJERNE PÅ FORHÅND: Sviskegrøten blir bare bedre av å stå. Så lag den gjerne på forhånd.
Foto: Mette Randem