nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t
Viestads medisterkaker med svisker
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t
Viestads medisterkaker med svisker
LAG MYE: Disse er like gode dagen etter, så lag litt ekstra.
Foto: Mette RandemMedisterkaker kan være så kjedelige, så kjedelige. Men de kan bli en helt annen opplevelse hvis du tilsetter mer krydder og fyller dem med svisker.
Viestad synes det aller beste er å bruke sviskegrøt. Men hvis du ikke har tid og ork til å lage det også, kan du bruke hakkede svisker.
Lag mye – de er like gode dagene etterpå.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland medisterdeig, mel, melk, krydder og salt til du har en jevn, nokså løs deig.
Varm smør i stekepanna.
Hvis du ikke skal bruke sviskegrøt, bland hakket sviske med litt salvie.
Fukt hendene, og ha en spiseskje og en teskje i et glass vann. Bre en spiseskje farse utover hånden. Legg en teskje sviskegrøt eller hakket sviske oppå. Bre over med farse igjen, slik at det dekker fyllet. Legg ett salvieblad oppå.
Fortsett med resten av deigen.
Stek medisterkakene i panna, 4-5 minutter på hver side.
LAG MYE: Disse er like gode dagen etter, så lag litt ekstra.
Foto: Mette Randem