Plommetomat

Plommetomat

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Dag(er), ved 14 - 17 ºC

    Opprinnelse

      Sør- og Mellom-Amerika

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      12.6
      Proteiner
      0.88
      Fett
      0.2
      Karbohydrater
      1.21

    Norsk sesong

      Mars - Oktober
    Botanisk sett er tomaten en frukt, og den kan variere stort i farge, form og størrelse. Plommetomaten er avlang i formen, med tynt skall og tykke vegger med plass til mye god smak. Fruktkjøttet er gjennomsiktig, geleaktig med masse frø. Plommetomaten blir vanligvis brukt til sauser og hermetisering på grunn av sin rike smak. Tomater kan tilberedes på utallige måter, rå, syltet, tørket, kokt til saus, gratinert eller hermetisert.