Italiensk kjøttgryte
Italiensk kjøttgryte
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Hell 3 dl kokende vann over den tørkede soppen.
Tørk kjøttet og del i biter. Brun kjøttet rundt det hele i olje, og legg det over på en tallerken.
Skrell og skjær løk og gulrot i terninger. Skjær selleri i skiver. Del bacon i biter. Stek dette med laurbærblad i olje i ca. 10 minutter i en stor gryte.
Hell av og ta vare på bløtevannet til soppen.
Stek soppen med et par minutter. Tilsett tomatpuré, og la det steke ca. 1 minutt. Tilsett bløtevannet fra soppen. Ha i tomater, samt vin og buljong. Kok opp og tilsett kjøttet. Strø på salt og pepper.
Kok gryten under lokk på svak varme i ca. 1 time.
Tilsett poteter, og kok på svak varme ytterligere i ca. ½ time til kjøttet er skikkelig mørt og potetene er møre.
Ta av lokket mot slutten av koketiden for å dampe bort litt væske. Smak til om nødvendig med mer salt og pepper.
Bland smør og parmesan. Smak til med litt chilipepper eller paprikapulver. Skjær snitt i bagetten og fordel smøret i dem.
Stek bagetten etter anvisning på pakken like før servering.
Strø over grovhakket persille, og server gryten med de nystekte bagettene.