Panzanella Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Panzanella

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Panzanella

BRØDSALAT: Italienske husmødre vet å bruke opp brødrestene, og panzanella er så godt at ingen vil tenke på at brødet er gammelt. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Olga Nayashkova / Shutterstock / NTB scanpix

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (5 stemmer)
Panzanella er en italiensk brødsalat, som nok en gang bekrefter at mye av det beste fra Italia er laget på rester! I en så enkel rett, må det være gode råvarer. Bruk base av gode grønnsaker, suppler gjerne med noen mindre billedskjønne og ikke minst; bruk god olivenolje og god rødvinseddik. Salaten blir best med fint brød, gjerne landbrød, halvgrovt gir ikke den samme rene smaken, men lar seg også bruke.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Plommetomat(eller annen moden, god tomat)
2stk
Rødløk(små)
Basilikum(masse, frisk)
Kapers(Kan sløyfes)
Oliven(Kan sløyfes)
Ansjos(Kan sløyfes)

Dressing

Krutonger

7skiver
Brød(tørt, gjerne landbrød eller loff)
10ss
Olivenolje(extra virgin (jomfruolje))
Maldonsalt(eller annet flaksalt)

SLIK GJØR DU

  1. Riv brødskivene i grove stykker, bland med olje og litt flaksalt. Bak dem i varm ovn til de er gyldne og sprø. Ca 10 – 15 minutter på 150-175 grader. Kutt i mellomtiden  opp ingrediensene i mellomstore terninger og bland dem i en bolle med finhakket/knust hvitløk og masse finsnittet basilikum. 

  2. Kjøl ned brødbitene litt før du blander dem med grønnsakene og heller over olje og eddik. Server snarest.

  3. TIPS: Server salaten som en enkel forrett, eller til stekt og grillet kjøtt og fisk. 

  4. KOKKENS TIPS: Ole Martin Alfsen varierer denne salaten på mange måter og sier det slik: Jeg elsker å toppe denne salaten med ansjosfileter. Litt kapers eller oliven er også deilig, bakte paprika, litt rå eller grillet fennikel, eller andre rester av grillet grønt kan med fordel kuttes opp og blandes i salaten. Revet parmesan løfter den opp, litt tunfisk gjør den nesten til en middag i seg selv, små terninger av god salami eller annen spekepølse gir liv og kommer du på noe annet eller finner noe i kjøleskapet er det bare å kjøre på.

BRØDSALAT: Italienske husmødre vet å bruke opp brødrestene, og panzanella er så godt at ingen vil tenke på at brødet er gammelt. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Olga Nayashkova / Shutterstock / NTB scanpix

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN