nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t
Pasta bolognese
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t
Pasta bolognese
KLASSIKER: Bolognese-sausen er en klassiker, med røtter tilbake til middelalderens Italia.
Foto: MatpratBolognese-sausen er en klassiker med røtter helt tilbake til middelalderens Italia. Italienerne spiser den aller helst med tagliatelle - men om du føler for det, er det ingenting i veien for at du bruker noe annet.
Om du lager pastaen selv fra bunn, blir den enda et hakk bedre.
DETTE TRENGER DU
PERSONER600g
Kjøttdeig(eller finhakket flatbiff)
4ss
Olivenolje(til steking)
1stk
3fedd
1stk
1stk
Stilkselleri (stangselleri)(stilk)
2boks(er)
Plommetomat(eventuelt andre hermetiske tomater)
0.5dl
6dl
Kjøttbuljong(utblandet)
1stk
0.5ts
0.5ts
500g
Tagliatelle(eller annen pasta)
SLIK GJØR DU
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Vask og finhakk gulrot og stilkselleri.
Stek kjøttdeigen i flere omganger i en varm panne med olje. Ha kjøttdeigen over i en gryte og ha i de finhakkede grønnsakene.
Ha i tomater, rødvin, kjøttbuljong og laurbærblad.
La det hele småkoke under lokk i ca. 1 ½ time. Tilsett mer væske om nødvendig.
Smak til med salt og pepper.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Vend litt av sausen inn i pastaen rett før servering, da holder pastaen seg bedre og vil holde seg varmere.
KLASSIKER: Bolognese-sausen er en klassiker, med røtter tilbake til middelalderens Italia.
Foto: Matprat